Solsidecentret

Sygefraværet er for højt og det går ud over samarbejdet.

Kunden

Solsidecentret er et plejehjem beliggende i Nibe. Der er ca 80 medarbejdere. Medarbejderne er social og sundhedsassistenter og social og sundhedshjælpere samt ledelse.

Udfordringen

Der var et højt sygefravær blandt medarbejderne og udfordringer i samarbejdet. Der har været udskiftende ledelse og i april 2022 kommer der en ny ledelse og initiativet kommer fra den nye ledelse ift. at få kigget på trivslen og samarbejdet.

Løsningen

Jeg samarbejder med konsulentvirksomheden Inzpirator som gennem de sidste 12 år har lavet trivselsforløb for plejecentre og hjemmeplejen rundt om i Danmark.

Vi tog udgangspunkt i det koncept og i samarbejde med ledelsen, FOA og FTR fra Aalborg Kommune lavede vi et trivselsforløb, der skulle gennemføres for alle faste medarbejdere og ledelsen gennem de kommende 14 måneder.

GAIS trivselsmåling blev også en central del af forløbet, hvor der blev lavet en måling inden vi gik igang og efter endt forløb.

Forløbet var både internat, hele undervisningsdage, gruppesparring, medarbejdesamtaler og et separeret ledelsesforløb med ledelsessparring mm.