Ledertræning

Vil du lykkes som leder? 

Lederskab er en dynamisk og udfordrende rejse, der kræver engagement, indsigt og konstant udvikling. Uanset om du allerede er i en lederrolle eller aspirer til at blive en, er vejen til succes ikke altid ligetil. Det kræver en kombination af vigtige færdigheder, strategisk tænkning og evnen til at inspirere og engagere andre.

Hvorfor skal du investerer i ledertræning?

Ledertræning giver mulighed for at udvikle og forbedre de nødvendige færdigheder og kompetencer, der kræves for at være en effektiv leder. Dette kan omfatte kommunikation, beslutningstagning, konflikthåndtering, teambuilding og problemløsning.

Ledertræning kan hjælpe med at styrke og forfine dine individuelle ledelsesstil. Ved at få feedback og vejledning kan du blive mere bevidst om dine styrker og svagheder samt dine ledelsesmæssige præference. 

En vigtig rolle for ledere er at motivere og engagere deres medarbejdere. Gennem ledertræning kan du lære at forstå og imødekomme medarbejdernes behov, kommunikere klart og tydeligt, sætte klare mål og give konstruktiv feedback.

Samlet set er ledertræning vigtig, fordi den hjælper med at skabe kompetente og effektive ledere, der er i stand til at motivere, engagere og lede deres teams og organisationer med succes.

Gevinster ved ledertræning

Vi har haft et stort udbytte af at få udarbejdet ledelsesprofiler og få sparring med Mette. Gennem dette har vi fået indsigt i og bevidsthed om, hvor vores individuelle styrker og svagheder er, og hvordan vi komplimenterer hinanden i ledelsesteamet.

Sparringssessionerne har været øer i en travl hverdag, hvor Mette har hjulpet os med at komme i helikopterperspektiv og få sat mål og retning.

Jens Lyngby, Forstander Limfjordsskolen Løgstør

Konsekvenser hvis vi ikke tager ledelse seriøst

Hvis  du ikke mestre lederrollen kan det få konsekvenser i hverdagen. det kan ses i udfordringer med at motivere og engagere dine medarbejdere. 

En anden afgørende faktor kan være at medarbejderne vælger at forlade organisationen. Manglende støtte, dårlig kommunikation, uretfærdig behandling eller mangel på udviklingsmuligheder kan føre til høj medarbejderomsætning.

Manglende ledelsekompetence kan også skabe et negativt arbejdsmiljø præget af konflikter, mistrivsel og stress. Manglende evne til at håndtere konflikter, uretfærdig behandling af medarbejdere og dårlig kommunikation kan føre til et toksisk arbejdsmiljø, der underminerer trivslen og produktiviteten.

Et ledertræningsforløb kan se ud på følgende måde

Er ledertræning noget for dig.? Har du tid, overskud og mulighed for at deltage og gennemføre hele forløbet. Forløbet tager min. 6 måneder. Forløbet bliver skræddersyet til dig og dine behov.

Vi arbejder med din personlig udvikling som leder. Vi anvender en ledelsesprofil som giver indsigt i dine særlige fokusområder i dit arbejde som leder. Lederprofilen er et dialogværktøj som anvendes gennem hele uddannelsen. Læs mere om lederprofil https://metteholmgaard.dk/people-tools/

Vi tager to perspektiver, din egen analyse, og vi laver en lederanalyse blandt dine medarbejdere, for at få et indblik i hvordan de oplever dig som leder.  

Vi udarbejder en udviklings- handleplan for de kommende 6-9 måneder. 

Vi inddrager relevante ledelsesteorier og modeller som kan være til støtte for din udvikling som leder

Alt efter behov følger vi op med sparring, 

Når du er selvkørende, og oplever at du er i mål med din plan, evaluerer vi træningsforløbet og finder ud af i hvilket omgang, du har brug for sparring fremadrettet.

Inspirationsvideoer inden for ledelse og trivsel

Vil du gerne inspireres indenfor temaerne ledelse og trivsel, så har jeg lavet en række videoer. Nedenfor er en udsnit, men du kan se mange flere på dette link https://www.youtube.com/@metteholmgaard6124/videos